Menu

Zesde week van Grip op informatie

vrijdag 7 oktober 2022

‘Van donderdag 3 tot en met donderdag 10 november 2022 organiseert VNG Realisatie weer samen met een groot aantal gemeenten en andere overheidsorganisaties de Zesde Week van Grip op Informatie. Een week met 17 activiteiten en meer dan 50 sprekers. De webinars van Grip op Informatie staan allemaal in het teken van informatiebeheer, actieve openbaarmaking en digitale duurzaamheid.

Jaarlijks organiseert VNG-realisatie een aantal keer per jaar ‘de week van Grip op Informatie’ samen met een groot aantal gemeenten en andere overheidsorganisaties. Inmiddels hebben er al vijf weken plaatsgevonden en staat de zesde editie op de planning. Net als de vorige keer in april 2022 worden ook nu weer twee bijeenkomsten georganiseerd in aanloop naar de zesde Week van Grip, namelijk op 20 oktober a.s. het inloopspreekuur en op 1 november a.s. het ‘Openbaarheid Symposium 2022: G4 Woo, wij doen het zo’. Tijdens het inloopspreekuur op 20 oktober a.s. worden in een uur tijd alle bijeenkomsten/webinars besproken en is het mogelijk om vragen aan de sprekers van de Week van Grip mee te geven.

Tijdens het Symposium op 1 november a.s. zal worden ingegaan op de gevolgen die generieke en individuele keuzes hebben op de implementatie van de Woo en wat dat voor de samenleving betekent. Daarnaast wordt er doormiddel van workshops stil gestaan bij het eerste half jaar onder de Woo, wat het heeft betekend voor (gemeentelijke) organisaties, best pratices, knelpunten en hoe we de toekomst zien. Voor maximaal 50 personen is het mogelijk om live het symposium mee te maken. Sowieso kan iedereen, die hierin geïnteresseerd is, de bijeenkomst online met behulp van een livestream bijwonen.

Aanmeldformulieren voor het inloopspreekuur of het Openbaarheid Symposium 2022: ‘G4 Woo, wij doen het zo’.

In de week zelf wordt o.a. aandacht gegeven aan de rol van Woo contactpersoon, over het vernietigen over applicaties heen en een toelichting op het adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding.

Meer informatie over de inhoud van de webinars is te vinden in het programma. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Alle webinars zijn kosteloos.

Voor vragen over de Zesde week kun je terecht op: gripopinformatie@vng.nl.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek