Menu

Winnaars Overheidsawards 2020 bekend

vrijdag 6 november 2020
Schermafbeelding-2020-11-06-om-12.13.04

Esther Lieben is gisteravond, 5 november, uitgeroepen tot de Overheidsmanager van het Jaar 2020 en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) tot de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2020. De uitreiking vond online plaats en werd bekeken door een groot publiek via de livestream.

Vol trots namen Esther Lieben (Commandant Brandweer Haaglanden/Directeur Veiligheidsregio Haaglanden) en de Sociale Verzekeringsbank de prijzen digitaal in ontvangst. Jet Bussemaker (hoogleraar Wetenschap, beleid en maatschappelijke impact), Gerard Timmer (directeur NOS) en Paul Depla gingen met elkaar de Overheidsdialoog aan over het thema ‘Tussen Systeem en Maatwerk.’ Staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties sprak het publiek online toe met een speech. Host van de avond was Paul Depla (burgemeester Breda).

Voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2020 waren Jacqueline de Jager (Programmadirecteur Maatschappelijke Diensttijd, Ministeries VWS, OCW en SZW) en Sandra Koster (Sectorhoofd Economie & Cultuur, Gemeente Eindhoven) de andere finalisten. De Gemeente Groningen en Veiligheidsregio Limburg-Noord waren de overige kanshebbers voor de titel Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2020.

De finalisten hebben het beide jury’s wederom niet makkelijk gemaakt. Zij lieten alle zes op hun eigen manier zien hoe zij in de afgelopen tijd indrukwekkende prestaties in het publieke domein hebben verricht.

De jury over Esther Lieben

Als directeur van de Veiligheidsregio Haaglanden geeft Esther Lieben haar medewerkers de ruimte om maatwerk te leveren en te experimenteren, maar zorgt ze dat het beoogde doel niet vergeten wordt. In de successen die daarbij behaald worden, zet ze haar medewerkers centraal. Medewerkers voelen zich door haar gesteund en waarderen haar toegankelijkheid en empathisch vermogen. De jury bewondert hoe Esther zich hard maakt voor diversiteit binnen haar organisatie, vanuit de visie dat een organisatie die de samenleving dient daarvan een afspiegeling moet zijn. Zo dient het werk van de Veiligheidsregio als inspiratie voor andere organisaties. Esther is een authentieke overheidsmanager die weet waar ze voor staat. Met hart voor het veiligheidsdomein, de uitvoering en bijbehorend vakmanschap, weet zij de juiste partijen, met name in crisistijden, goed met elkaar te verbinden.

De jury over de Sociale Verzekeringsbank

De focus op innovatie en het verbeteren van de ervaring voor de burger zijn belangrijke elementen in het profiel van de SVB. Er heerst een positieve en open sfeer met een nadruk op samenwerking en als resultaat indrukwekkende productiecijfers en klanttevredenheid. Problemen en uitdagingen worden niet uit de weg gegaan, maar actief opgezocht en aangepakt. Er is bij de SVB altijd mogelijkheid om kwesties bespreekbaar te maken en samen naar oplossingen te zoeken door middel van initiatieven als Garage de Bedoeling, de Werkplaats Schulden en het ABBA-systeem (Algemene Beginselen van Behoorlijk Afwegen). De medewerkers van de SVB voelen een sterke verbondenheid met de organisatie en zijn trots op het werk dat zij leveren. Daarnaast wordt veel waarde gehecht aan het meervoudig perspectief en ligt er binnen de organisatie een sterke focus op innovatie, middels bijvoorbeeld het innovatielab Novum. Dit is een voorbeeld van de proactiviteit, het enthousiasme en het gevoel voor maatwerk binnen de SVB.

Wil je de uitreiking van de Overheidsawards terugkijken? Klik dan hier!

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar en de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar worden georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) en worden mede mogelijk gemaakt door onze partners:

partners overheidsawards
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek