Menu

Tekorten 2019

woensdag 7 november 2018

Sinds de decentralisaties in het sociaal domein in 2015, is de verantwoording van gemeenten aanzienlijk complexer geworden. Aanvankelijk had nog maar de helft van de gemeenten een goedkeurende verklaring vlak na de decentralisaties, maar inmiddels is dit weer gestegen naar 87%. De decentralisaties hebben ook geleid tot (nieuwe) discussies tussen gemeenten en accountants, zoals:

  • Hoe kan de levering van prestaties in het kader van de zorg in natura aannemelijk worden gemaakt? Een hoe kan de gemeente tot tevredenheid van de controlerend accountant aantonen dat de prestaties in het kader van een toegekende PGB, feitelijk zijn geleverd?
  • Welke gegevens heeft de accountant nodig voor zijn controle en wat mag de gemeente verstrekken, zonder dat de privacy van cliĆ«nten wordt geschonden?
  • Indien de gemeente andere vormen van verantwoording wil beproeven, kan de accountant dan vooraf aangeven aan welke eisen moet worden voldaan?

Donderdag 15 november willen we graag in een ronde tafel gesprek met diverse (ervarings-)deskundigen uit diverse geledingen dit onderwerp van meerdere kanten belichten. U kunt zich nog inschrijven voor de ronde tafelbijeenkomst. Meer informatie vindt u via deze link


Datum: 15 november

Tijd: 15:00 - 18:00

Locatie: HNK Utrecht Centraal (Arthur van Schendelstraat 650)

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek