Menu

Succesvol de arbeidsmarkt op! Hoe pak je dat als gemeente aan?

maandag 8 november 2021

Krapte op de arbeidsmarkt, een (on)beheersbaar risico?

In het webinar Krapte op de arbeidsmarkt, een (on)beheersbaar risico? dat FAMO in samenwerking met A&O Fonds en BMC 3 december jl. organiseerde, kregen onze leden een inkijk in de meest recente inzichten:

  • Gemeenten willen met succes de arbeidsmarkt benaderen. Maar hoe pak je dat aan?
  • En met welke actuele uitdagingen op het gebied van inhuur, rechtmatigheid en wetgeving heb je dan te maken?
  • Hoe zorg je ervoor dat je, zeker met de maatschappelijke financiĆ«le uitdagingen in deze tijd, over voldoende gekwalificeerd personeel beschikt.
  • En hoe borg je kennis in de organisatie?

Als aanvulling op het webinar kunt u de 'handreiking Externe Inhuur' en het 'werkboek succesvol de arbeidsmarkt op!' downloaden en lezen.

Succesvol de arbeidsmarkt op!

Het werkboek Succesvol de arbeidsmarkt op! Hoe pak je dat als gemeente aan? is vanaf nu hier beschikbaar. Er werd halsreikend naar uitgekeken nu de krapte op de gemeentelijke arbeidsmarkt steeds groter wordt en daarmee ook de uitdagingen om het personeelsbestand up-to-date te houden. Kan jouw gemeente wel wat arbeidsmarktstrategie gebruiken, download dan hieronder Succesvol de arbeidsmarkt op!

DOWNLOAD Werkboek Succesvol de arbeidsmarkt op!

Externe Inhuur

A&O fonds Gemeenten heeft met onderzoeksbureau BMC een Handreiking Externe Inhuur gemaakt. Door de ervaringen met de Personeelsmonitor weten we dat het voor gemeenten lastig is om inhuur te classificeren en te registreren. Met deze praktische handreiking willen we gemeenten inspireren en houvast bieden op het gebied van externe inhuur.

In de handreiking wordt ingegaan op het belang van inzicht in externe inhuur en is gekeken naar de definitie en afbakening van externe inhuur. Wat wordt wel en wat wordt niet tot externe huur gerekend en welke verschillende vormen van inhuur zijn er? Bovendien wordt er een koppeling gemaakt met strategische personeelsplanning van gemeenten en vormen van registratie van inhuur. Verder vind je in de handreiking verschillende praktijkvoorbeelden en uitwerkingen.

Wat vind je in de handreiking?

  • Toelichting van de definitie Externe Inhuur, inclusief voorbeelden en uitwerkingen
  • Een gedeeld begrippenkader om de vergelijkbaarheid van data te vergroten
  • Advies over hoe je externe inhuur beter kan registreren
DOWNLOAD Handreiking Externe Inhuur

Partnerbijdrage

AO_Logo_RGB_Staand-Donkerblauw BMC (2)
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek