Menu

Structureel Effectenmodel Omgevingswet

dinsdag 26 mei 2020

Triple A, een samenwerkingsverband tussen Adlasz, Arena Consulting en Agile Source, is door de VNG aangemerkt als specifieke dienstenleverancier voor het door de VNG ontwikkelde Structureel Effectenmodel Omgevingswet.

Wat is het structureel effectenmodel?

De Omgevingswet leidt tot structurele veranderingen in capaciteit, kosten, dienstverlening en kwaliteit. Welke keuzes kan een gemeente maken en wat is het effect? Om die vraag te beantwoorden heeft de VNG het structureel effectenmodel Omgevingswet ontwikkeld.

Door middel van het model wordt inzichtelijk wat het effect is op capaciteitsinzet, op kosten voor de initiatiefnemer, op dienstverlening en kwaliteit, op de meerjarenbegroting.

Het model bestaat uit een rekentool en enkele werksessies om de effecten van keuzes te herleiden en te berekenen. De rekentool wordt overgedragen aan de gemeente die met eigen gegevens steeds opnieuw keuzes kan doorrekenen.

Hoe werkt het?

Adlasz Structureel Effectenmodel Omgevingswet

Wat krijgt u en wat is de investering?

De ondersteuning bestaat uit een intake, 2 of 3 werksessie en overdracht van de rekentool.

Het resultaat is een overzichtelijk ‘dashboard’ met de effecten op capaciteit, kosten, dienstverlening, kwaliteit en gevolgen voor initiatiefnemers. De begeleiding en het werken met de rekentool kan via online vergaderen plaatsvinden. De bijeenkomsten en fysieke werkvormen zijn door VNG volledig digitaal gemaakt.

Wie gingen u voor?

De VNG heeft de rekentool en werkvormen voor het ‘Begrijpen, Beredeneren en Berekenen’ met behulp van een 10-tal gemeenten ontwikkeld en beproefd. Een 15-tal gemeenten heeft het structurele effectenmodel inmiddels naar volle tevredenheid toegepast.

Interesse?

Neem contact op met Roel van den Bersselaar via roel.vandenbersselaar@adasz.nl of met Marc van den Heuvel op heuvel@arenaconsulting.nl.

Partnerbijdrage

adlasz
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek