Menu

Snel zicht op de financiële flexibiliteit van uw begroting

maandag 21 december 2020

Stresstest QuickScan

De omgeving van het lokaal bestuur is volop in ontwikkeling. De decentralisatie-tendens beperkt zich niet langer alleen tot het sociaal domein. De taken en verantwoordelijkheden van gemeenten breiden zich steeds verder uit. Ook op het financiële vlak krijgt u meer en meer verplichtingen. Dat vergroot de druk op de organisatie.

De uitdaging

Uw organisatie staat midden in deze dynamische omgeving. Uw weerstandsvermogen wordt op de proef gesteld. Er wordt van u verwacht te bezuinigen en tegelijkertijd genoeg financiële slagkracht over te houden om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Grote vraag: is uw gemeente daartoe in staat?

Met de Stresstest Quick Scan ziet u in één oogopslag hoe stressbestendig uw gemeente is. En hoe uw organisatie ervoor staat in vergelijking met andere gemeenten. In korte tijd krijgt u een totaalbeeld van de kwaliteit van uw eigen interne organisatie en financiële positie. Dit zowel op algemene onderdelen, als op meer specifieke aandachtsgebieden als het sociaal domein en de grondexploitatie. Daarnaast krijgt u zicht op de prestaties van uw peer group: een verzameling gemeenten met een vergelijkbare omvang. Met behulp van deze inzichten krijgt u snel antwoord op de vraag waar exact uw knelpunten liggen. Zo kunt u gericht aan de slag om uw interne organisatie verder te verbeteren!

De aanpak

De Stresstest Quick Scan biedt u een perfecte weergave van uw situatie. U wilt immers een zo actueel mogelijk beeld van de kwaliteit van uw interne organisatie en uw financiële positie. Tevens heeft u een goede opstap naar de verdere optimalisatie van uw organisatie. Adlasz zorgt dat u zelf nauw betrokken bent bij de uitvoering van de scan. Dat maakt dat u zich direct verbonden voelt met de uitkomsten.

Meer weten hierover?

Stuur een mail naar Roel Korsmit of neem contact op +31 6 2337 9327

Partnerbijdrage

adlasz
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek