Menu

Shortlist kandidaten Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2020 bekend

woensdag 22 juli 2020

Den Haag, 22 juli 2020 - De shortlist kandidaten van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2020 zijn bekend! Uit alle inzendingen zijn zes overheidsmanagers geselecteerd voor de tweede ronde: de jurygesprekken. ‘Opnieuw waren er veel sterke inzendingen, maar deze zes fantastische overheidsmanagers sprongen er echt uit. We kijken ernaar uit met hen het gesprek aan te gaan in de volgende ronde en te zien hoe zij invulling geven aan het thema ‘Tussen Systeem en Maatwerk.’, aldus Jetta Klijnsma, juryvoorzitter en commissaris van de Koning provincie Drenthe.

Tientallen overheidsmanagers, werkzaam binnen ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen werden voorgedragen in het kader van het thema van de Verkiezing ‘Tussen Systeem en Maatwerk’.

De zes shortlist kandidaten zijn:

Marcel van Bijnen (Provinciesecretaris Noord-Brabant)

Gertru Diender (Directeur Participatie & Maatschappelijke Ontwikkeling bij de gemeente Leiden)

Jacqueline de Jager (Programmadirecteur Maatschappelijke Diensttijd bij de ministeries OCW, VWS en SZW)

Sandra Koster (Sectorhoofd Economie & Cultuur bij de gemeente Eindhoven)

Esther Lieben (Directeur en Commandant Brandweer Veiligheidsregio Haaglanden)

Arjen Littooij (Algemeen directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond)

Lees hier meer over deze kandidaten.

Na het gesprek tussen de ‘shortlisters’ en de jury wordt halverwege september bekend gemaakt wie de drie finalisten zijn. De finalisten worden vervolgens bezocht op hun werkplek door een afvaardiging van de jury. Uiteindelijk wordt op donderdag 5 november tijdens de uitreiking in de Ridderzaal één van de finalisten gekroond tot ‘Overheidsmanager van het Jaar 2020’.

Voor meer informatie over de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2020 ga je naarwww.overheidsawards.nl of volg ons opTwitter,Facebook enLinkedIn.

Ontwerp shortlist OMVHJ 2020
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek