Menu

Shortlist kandidaten Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2019 bekend

donderdag 18 juli 2019

Den Haag, 18 juli 2019 - De shortlist kandidaten van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2019 zijn bekend! Uit alle inzendingen zijn vijf overheidsmanagers geselecteerd voor de tweede ronde: de jurygesprekken. ‘Het was een moeilijke beslissing, maar we hebben vijf fantastische kandidaten die allemaal op een unieke manier invulling geven aan het thema ‘Kompas in Zwaar Weer’. We kijken ernaar uit met hen het gesprek aan te gaan in de volgende ronde’, aldus Jetta Klijnsma, juryvoorzitter en commissaris van de Koning provincie Drenthe.

Ook dit jaar heeft de Verkiezing weer een kleurrijke shortlist. De shortlist kandidaten vertegenwoordigen namelijk verschillende lagen binnen het openbaar bestuur. Zo zijn ze werkzaam binnen ministeries, gemeenten, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen.

De vijf shortlist kandidaten zijn:

  • Rosemarie Bastianen (Directeur Eenvoudig Beter, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties)
  • Anne Coenen (Directeur Maatschappelijke Ondersteuning in de Wijk, gemeente Rotterdam)
  • Rogér Pellemans (Vestigingsdirecteur Detentiecentrum Rotterdam en Zeist)
  • Sylvo Thijsen (Algemeen directeur Staatsbosbeheer)
  • Bob Wiegerink (Teamchef Specialistische Opsporing, Politie Eenheid Amsterdam)

Lees hier meer over deze kandidaten.

Na het gesprek tussen de ‘shortlisters’ en de jury wordt halverwege september bekend gemaakt wie de drie finalisten zijn. De drie finalisten worden vervolgens bezocht op hun werkplek door een afvaardiging van de jury. Uiteindelijk wordt tijdens de uitreiking in de Ridderzaal op dinsdag 19 november één van de finalisten gekroond tot ‘Overheidsmanager van het Jaar 2019’.

Over de Verkiezing

Met de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar willen we een platform geven aan excellent overheidsmanagement en daarmee kennisdeling binnen de publieke sector bevorderen. De Award Overheidsmanager van het Jaar is daarmee dé beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap. Om aan zoveel mogelijk verschillende managers een podium te bieden, werken we bovendien elk jaar met een uniek thema. Het thema van deze editie is ‘Kompas in Zwaar Weer.’

Over de jury

Behalve voorzitter Jetta Klijnsma (commissaris van de Koning provincie Drenthe) bestaat de jury uit: Gerard Bakker (hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen en Overheidsmanager van het Jaar 2017), Antje Dekker (secretaris-directeur Waterschap De Dommel), Paul Depla (burgemeester Breda), Sandra Groeneveld (hoogleraar Publiek Management, Universiteit Leiden), Bram de Klerck (directeur-generaal Algemene Bestuursdienst), José Manshanden (directeur Publieke Gezondheid van de GGD Amsterdam en Overheidsmanager van het Jaar 2015), Siebe Riedstra (secretaris-generaal ministerie van Justitie en Veiligheid) en Dwight van van de Vijver (adviseur (social) media bij de Politie).

Partners

De Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM). De uitreiking van de Overheidsawards wordt mede mogelijk gemaakt door: Binnenlands Bestuur, FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), Koninklijk NEN, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Voor meer informatie over de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2019 ga je naar www.overheidsawards.nl.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek