Menu

Rechtmatigheid in het Sociaal Domein

donderdag 19 november 2020

Gemeenten moeten naast de getrouwheid ook de rechtmatigheid van de uitgaven van de pgb-gelden en zorg in natura (zin) aantonen. Met name dit aantonen van de geleverde prestatie blijft een flinke uitdaging. De gemeente zit in een afhankelijke positie als het gaat om deze prestatielevering.

Met de komst van de rechtmatigheidsverantwoording in 2021 of 2022 wordt het belang om de rechtmatigheid aan te kunnen tonen alleen maar groter. Toch zijn gemeenten niet compleet afhankelijk en kunnen ze zelf het nodige doen om de rechtmatigheid van de kosten aan te tonen en de onzekerheden te verkleinen. De cursus ‘Rechtmatigheid in het sociaal domein’ geeft gemeenten praktische handvatten om de rechtmatigheid te vergroten, onder andere door inzichten te geven in de processen van het sociaal domein en door inzicht te geven in de eisen van het accountantsprotocol. Deelnemers zijn na afloop in staat een controleprogramma op te stellen om de rechtmatigheid van de uitgaven vast te stellen.

Cursus rechtmatigheid

Ben jij: medewerker die de verbijzonderde controle plant en/of uitvoert, medewerker planning & control, (business)controller, inkoopcoördinator of kwaliteitsmedewerker in het sociaal domein? Dan is de cursus Rechtmatigheid van Segment iets voor jou!
De cursus heeft een praktijkgerichte en interactieve insteek. We maken een vertaling van regelgeving naar de dagelijkse praktijk, waarbij casuïstiek en praktijkvoorbeelden een belangrijk onderdeel vormen.

Datum en locatie

Datum: 4 februari 2021
Locatie: Utrecht (indien we door de coronamaatregelen geen fysieke bijeenkomst kunnen organiseren wordt de cursus omgezet naar een online cursus.)

Maatwerk

Wil je een groep medewerkers in huis opleiden? Dat kan! We kunnen deze cursus zowel online in een virtueel klaslokaal uitvoeren als op een coronaproof locatie. In overleg bepalen we wat de beste optie voor jullie gemeente is. Een geheel op maat gemaakt programma is ook mogelijk. Neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken, we denken graag met je mee!

Meer informatie en inschrijven

Meer informatie over het programma en de inschrijfmogelijkheden zijn te vinden via deze link.

Heb je vragen of wil je direct een inhuisofferte aanvragen? Neem dan contact op Wendy Dekker via w.dekker@segment.nl of 033 – 434 50 85.

Partnerbijdrage

61ab7e03-ad4a-4d07-85df-f096a98a3247
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek