Menu

Publicatie 'In Control’ online

donderdag 18 mei 2017

De Bouwstenen-publicatie 'In Control 2016' met een vergelijking van informatiesystemen voor vastgoed- en facility management en allerlei aanverwante artikelen staat nu online. Ondertussen wordt alweer gewerkt aan het vervolg. - Bouwstenen voor Sociaal

Met goede informatiesystemen kunnen kosten worden bespaard en risico’s worden beheerst. Maar het kiezen van een goed systeem is een flinke uitdaging voor gemeenten, onderwijs- en zorgorganisaties. Bouwstenen zette de systemen op een rij en gebruikers deelden hun ervaringen. De jaarlijkse publicatie met handige vergelijkingsoverzichten, relevante artikelen, praktijkverhalen, achtergronden en trends is nu voor iedereen beschikbaar. Deze keer met extra focus op risicomanagement en BIM.

Nieuwe functionaliteiten

Peter Couwenberg, adviseur informatiemanagement bij Royal HaskoningDHV en betrokken bij deze publicatie: “Er zijn geen slechte systemen op de markt. Elk systeem heeft voor- en nadelen. Wat wel van belang is, is dat het systeem aansluit bij de informatiebehoefte van de organisatie en de bedrijfsprocessen van de gebruiker. Andere organisatievormen, gewijzigde vastgoedstrategieën en technologische vernieuwingen vragen steeds om andere functionaliteiten en dus doorlopende updates.”

Samen verder met informatiemanagement

Het is van belang dat deze updates nauw aansluiten bij de vragen uit de praktijk en de mensen die ermee werken. Met het nieuwe ontwikkelprogramma rond informatiemanagement speelt Bouwstenen daar op in. Naast het onderzoek naar systemen worden er diverse andere onderzoeken uitgevoerd, waarbij dieper wordt ingegaan op het vak informatiemanagement (wat is dat?) en de informatiebehoefte voor de uitvoering van de verschillende taken bij vastgoed- en facility management. Doel is het informatiemanagement in de publieke sector naar een hoger niveau te brengen. Niet de systemen, maar de mensen die hierin een rol spelen staan centraal. Op 14 juni 2017 wordt dit programma opgeladen tijdens de bijeenkomst ‘Informatie op orde’.

Meer informatie

Bouwstenen is een sectorverbindend platform voor bestuurders, managers en professionals in het maatschappelijk vastgoed, gesteund door de VNG, PO-Raad en meer dan 100 partners uit het publieke werkveld.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek