Menu

Podcast Rechtmatigheidsverantwoording implementeren in de organisatie

woensdag 13 oktober 2021

Eric Roels en Monique Blijenburg van de BAR-gemeenten schetsen in deze podcast een beeld van de stappen die in de organisatie gezet zijn om vanaf 2022 door het college een goede rechtmatigheidsverantwoording af te leggen.

De BAR- gemeenten, een GR van Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk hebben tot op heden mooie resultaten bereikt met de ontwikkelingen omtrent de rechtmatigheidsverantwoording. Het traject van de rechtmatigheid is nog in volle gang en wordt inmiddels volledig gedragen door de organisatie.

Monique Blijenburg vertelt wat er allemaal voor is gebeurd vanaf de start met een proefjaar tot heden. Er is veel aan het draagvlak gewerkt maar ook aan het op orde brengen van de processen. Eric Roels vertelt vanuit zijn rol als leidinggevende wat hij allemaal heeft gedaan samen met de controlunit en de organisatie.

Processcan

Om breed in de organisatie te bepalen waar de BAR-gemeenten nu precies staan met de rechtmatigheid gebruiken zij de Processcan van Segment. Deze scan is een mooi hulpmiddel om aan de hand van een aantal thema’s te beoordelen hoe de processen ervoor staan. De conclusie is dat de BAR- gemeenten al veel op orde hebben maar er nog verbeteringen mogelijk zijn o.a. in het traject van de beheersing van de risico’s.

Beluister de weg naar de rechtmatigheidsverantwoording hier:

https://soundcloud.com/segmentopleidingen/podcast-rechtmatigheid-segment

Partnerbijdrage

Segment-logo-625x346
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek