Menu

Naar een detacheringsfaciliteit voor de Participatiewet

woensdag 23 september 2020

Adlasz heeft de afgelopen twee jaar praktijkonderzoek gedaan naar de toepassing van de Participatiewet waar het gaat om het realiseren van de vastgestelde loonwaarde. De Participatiewet is erop gericht het arbeidsvermogen van de doelgroep zoveel mogelijk te benutten.

De Wsw doelgroep is een onderdeel van de doelgroep van de Participatiewet. Beide groepen hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en hebben behoefte aan begeleiding om de vastgestelde loonwaarde te kunnen realiseren. Hiertoe hebben gemeenten de mogelijkheid het instrument Loonkostensubsidie (LKS) in te zetten.

Wat wij in onze praktijk zien, is dat het instrument LKS relatief weinig wordt ingezet én dat de Wsw niet als een integraal geheel wordt meegenomen. Ons onderzoek is gericht op de mogelijkheden van een integrale benadering van de hele doelgroep van de Participatiewet, met gebruikmaking van het LKS instrument. Klik hier om de publicatie te lezen.

Meer informatie

Voor een meer uitgebreidere toelichting verwijzen wij u graag naar:

  • Onze website waar je meer achtergronden vindt omtrent het onderzoek, inclusief vijf verdiepende whitepapers
  • Een webbased rekentool voor het bepalen van een detacheringstarief

Partnerbijdrage Adlasz

Wij hebben met heel veel plezier en toewijding aan het onderzoek gewerkt en we zijn trots op het eindresultaat. Dit onderzoek hebben we kunnen doen met financiering door Instituut Gak. Daar zijn wij hen heel dankbaar voor. Heeft u na het lezen van dit onderzoek vragen / opmerkingen / aanvullingen, dan houden we ons aanbevolen. Kortom alle input is welkom. Wij beseffen als geen ander dat dit onderwerp nooit is afgerond en altijd actueel zal blijven met dito veranderingen.

contactgegevens:
Telefoon 013-631 63 07
E-mail info@adlasz.nl


adlasz
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek