Menu

MOOC 'Anders samenwerken door de Omgevinswet'

maandag 10 juni 2019

De Omgevingswet komt eraan. Dat betekent een andere manier van samenwerken. Zowel intern, met ketenpartners, als met de maatschappij. Ben jij al bewust bezig met communicatie in een samenwerking? Welke rol kies jij bij de start van een nieuwe opgave?

In de komende weken zal iedere dinsdag tot en met 2 juli aanstaande een inzicht (kort videofilmpje) worden gepubliceerd. Het eerste inzicht van de MOOC 'Anders samenwerken door de Omgevingswet' is op 21 mei 2019 gepubliceerd. De MOOC geeft in zeven inzichten een duidelijk beeld van de veranderingen die de Omgevingswet met zich meebrengt met concrete voorbeelden uit de praktijk. De MOOC focust niet op de inhoud van de wet, maar op de gedragsverandering die van professionals wordt verwacht na invoering van de wet in januari 2021. De zeven inzichten vertellen kijkers over wat de Omgevingswet betekent voor de samenwerking met ketenpartners, binnen de organisatie en met de maatschappij.

Doel MOOC

Het doel van de MOOC is het inspireren van een breed publiek om met de nieuwe mogelijkheden die de Omgevingswet biedt aan de slag te gaan, hen faciliteren om deze zelf praktisch toe te passen en het op gang brengen van een dialoog over samenwerken binnen de nieuwe wet. Gebruik de toolkit terwijl je de MOOC bekijkt. Deze is hier te downloaden (.PDF).

Deze MOOC is mogelijk gemaakt door A&O fonds Gemeenten, A&O-fonds Waterschappen, A&O-fonds Provincies en het programma Aan de Slag met de Omgevingswet. Bekijk hieronder de introductievideo.

Bekijk de Introductievideo MOOC 'Anders samenwerken door de Omgevingswet'
Meer info en inzichten vind je op omooc.nl
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek