Menu

i-Kompas helpt publieke organisaties met kant-en-klare tools

donderdag 16 april 2020

i-Kompas is een nieuwe website met bruikbare, gratis tools voor publieke organisaties. De tools zijn vrij te gebruiken door professionals die snel inzicht willen in een oplossing voor hun probleem. i-Kompas.nl is te gebruiken zonder aanmelding en is uniek in zijn soort.

Nog niet eerder is er een site gelanceerd waar publieke organisaties gratis gebruik kunnen maken van in de praktijk ontwikkelde en bewezen tools, methoden, stappenplannen en data. De initiatiefnemers vinden dat deze informatie breder beschikbaar en toepasbaar moet zijn. Roel Korsmit: “Wat wij in onze adviesopdrachten ontwikkelen wordt betaald door publieke opdrachtgevers. Op deze manier komt de informatie ook beschikbaar voor andere instanties.”

De tools gaan over diverse thema’s: integraal sociaal domein, jeugd, maatschappelijke ondersteuning, omgevingsdomein, participatie, planning & control, arbeidsmarkt en inburgering. De website wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe tools. Organisaties die hier gebruik van kunnen maken zijn gemeenten, provincies, samenwerkingsverbanden, werkbedrijven en omgevingsdiensten.

De essentie van i-Kompas is het overdragen van makkelijk bruikbare, toegankelijke en betrouwbare tools die snel inzicht geven. “i-kompas.nl is onze digitale manier om te delen”, zegt Ronald van den Boom. “Op een concrete vraag of uitdaging bieden we tools om te analyseren, te verhelderen en antwoord te geven. Via een korte vragenlijst achterhaal je eenvoudig of een tool wel of niet een oplossing biedt voor jouw probleem.”

i-Kompas is ontwikkeld door Adlasz en Arena Consulting. De site is te raadplegen zonder aan te melden of in te loggen. Meer informatie www.i-kompas.nl.

Partnerbijdrage

adlasz i-Kompas helpt publieke organisaties met kant-en-klare tools
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek