Menu

Hoe kunt u binnen uw gemeente de energietransitie financieren?

vrijdag 25 januari 2019


De energietransitie vergt fikse investeringen voor gemeenten. Dat blijkt uit een rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in samenwerking met BNG Bank en het Nederlandse Investerings Agentschap (NIA). Een deel van die investeringen is gelukkig al goed financierbaar.

Wilt u weten hoe u binnen uw gemeente de energietransitie kan financieren?

Of loopt u tegen zaken aan die te maken hebben met de financiering van verduurzaming? Kom dan woensdagmiddag 6 februari 2019 naar de FAMO bijeenkomst om samen met onze partner BNG Bank kennis te delen en hierover te discussiëren.

BNG Bank heeft als financier van de publieke sector verantwoordelijkheid genomen en vol ingezet op de verduurzaming van Nederland. De gebouwde omgeving neemt daarbij een belangrijke plek in. Zo heeft BNG Bank een grote schare aan verduurzamingsprojecten gefinancierd. Dit betreft zowel energiebesparende maatregelen en projecten voor de opwekking van duurzame energie. Zie ook: www.bngbank.nl/energieakkoord. Klanten van BNG Bank zijn in meer en mindere mate thuis in de verduurzaming. BNG Bank wil als kennisbank fungeren en helpen te voorkomen dat op meer plekken in Nederland het wiel wordt uitgevonden. Met name de Trias Energetica, de volgorde van verduurzamen: 1) isoleren, 2) CO2 neutraal energie opwekken en 3) efficiënt gebruik fossiele brandstof, is een onderwerp van gesprek.

Inschrijving en kosten

FAMO nodigt u uit om samen in gesprek te gaan over dit thema en te onderzoeken wat we in de ontwikkeling voor elkaar kunnen betekenen.

Locatie: HNK Utrecht Centraal (Arthur van Schendelstraat 650)
Tijd: 15:30 - 18:00 (met aansluitend warm buffet)
Kosten: De kosten voor deze bijeenkomst bedragen voor leden € 50,- en NIET leden € 100,- exclusief BTW.

Naar inschrijving
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek