Menu

Finalisten Verkiezing Beste Overheidsinnovatie en Overheidsmanager van het Jaar 2021 bekend

vrijdag 24 september 2021

Den Haag, 22 september 2021 - De finalisten van de Verkiezing Beste Overheidsinnovatie en Overheidsmanager van het Jaar 2021 zijn bekend.

Overheidsinnovatie

Tien overheidsinnovaties hielden in de Werkspoorfabriek in Utrecht een pitch voor de jury. Na uitvoerig overleg heeft de jury (onder leiding van Jan van Zanen) van Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2021 gekozen voor de volgende drie finalisten: de CoronaMelder-app, van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; Het Huishoudboekje, van de gemeente Utrecht; en XTC, daar zit een luchtje aan, van het Openbaar Ministerie.

Overheidsmanager

De jury, onder voorzitterschap van Jetta Klijnsma, presenteert met trots de drie finalisten voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2021. Er waren acht fantastische shortlistkandidaten, maar deze drie sprongen er echt uit binnen het thema van dit jaar: ‘Met Veerkracht en Vertrouwen’. De drie finalisten zijn Pieter Jaap Aalbersberg (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid), Cor Burgemeyer (directeur uitvoering klant en service, UWV); en Astrid Schulting (gemeentesecretaris, gemeente Westerkwartier).

In oktober ontvangen de finalisten van beide verkiezingen een delegatie van de jury tijdens een werkbezoek. De Beste Overheidsinnovatie en de Overheidsmanager van het Jaar 2021 worden 18 november tijdens de uitreiking van de Overheidsawards in de Ridderzaal bekendgemaakt.

OMVHJ image

Partners

De Verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar en Overheidsmanager van het Jaar zijn een initiatief van de VOM. De uitreiking van de Overheidsawards wordt mede mogelijk gemaakt door: Binnenlands Bestuur, FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

2021-VOM-BesteOverheidsInnov-finalisten-v1

Meer informatie

Bekijk de website voor meer informatie over beide verkiezingen: www.overheidsawards.nl of volg Overheidsawards op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek