Menu

Corona versnelt digitalisering FAMO

maandag 20 april 2020
famo netwerk

Het coronavirus heeft grote impact op de samenleving. Alles wat voorheen gewoon was, is minder vanzelfsprekend geworden. We werken veelal vanuit huis en kunnen elkaar minder makkelijk ontmoeten. Vragen gaan via de mail en vergaderingen vinden telefonisch of digitaal plaats. Het is echt een nieuwe manier van werken. Een nieuwe manier van werken waar we verbazingwekkend snel aan lijken te wennen. We zijn flexibeler dan we dachten.

We hebben elkaar meer dan ooit nodig in tijden van onzekerheid!

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Zelf mis ik de persoonlijke contacten, de koffiemomentjes. Deze informele momenten van ontmoeten blijken ontzettend waardevol te zijn. Je hoort hoe het met je collega gaat, wat hem of haar bezighoudt. Zeker in deze tijden van onzekerheid merk ik des te meer dat we elkaar nodig hebben. We zijn immers sociale wezens die graag lief en leed met elkaar delen.

Ontmoetingen zorgen ook voor inspiratie. We hebben dat nu meer dan ooit nodig. Het delen van nieuwe perspectieven en inzichten. Mensen die met passie bezig zijn met hun werk en daarover vertellen. Zodat je denkt ‘dat is interessant’. Datzelfde geldt voor de actualiteiten binnen je vakgebied. Natuurlijk kun je daarover lezen. Er zijn genoeg vakbladen en alles is te vinden op internet. Maar door contacten met je vakgenoten blijf je snel op de hoogte en vergroot je je kennis. Even bijpraten met elkaar, en netwerken. Elkaar doorverwijzen naar plekken waar informatie gevonden kan worden. Naar organisaties waar men nieuwe dingen al eens geprobeerd heeft en ervaringen kan uitwisselen.

Digitale bijeenkomsten het ‘nieuwe normaal’?

Als vereniging vinden we het juist nu van belang om er voor elkaar te zijn. Helaas kan dat niet door elkaar live te ontmoeten. Wij hebben, net zoals veel andere organisaties, moeten besluiten onze fysieke bijeenkomsten af te gelasten. Maar daarvoor in de plaats gaan we digitaal onze bijeenkomsten faciliteren. Niet alleen omdat netwerken en kennis delen belangrijk blijft, maar ook omdat het nu harder nodig is dan ooit. Er komt veel af op lokale overheden. Het ‘nieuwe normaal’ leidt tot veel aanpassingen op het gebied van ICT. En het heeft onbetwist gevolgen voor HRM. Immers, hoe kunnen we onze organisaties goed blijven aansturen nu we elkaar minder zien? En ook op financieel gebied roepen de recente ontwikkelingen nieuwe vragen op. Hoe ga je om met compensatie van (zorg)aanbieders? Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het financieel perspectief van gemeenten? En wat gaat er gebeuren met het gemeentefonds?

FAMO’s voorjaarscongres: kennis delen door digitale ontmoeting.

Via onze vereniging, die in verbinding staat met het rijk en VNG, willen we elkaar op een digitale manier blijven informeren. Dit geldt voor ons voorjaarscongres dat voor het eerst digitaal zal plaatsvinden, maar ook voor alle andere werkbijeenkomsten. Over de wijze waarop jullie digitaal kunnen deelnemen worden jullie spoedig geïnformeerd. Wij blijven daarmee investeren in onze kernwaarde van onze vereniging: ‘kennis delen door ontmoeting’.

Ik wens jullie het allerbeste toe en blijf gezond!

Astrid van de Klift
Voorzitter FAMO

S2A6223_LowRes
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek