Menu

Zijlstra Center Discussiebijeenkomst de balans tussen control en vertrouwen

vrijdag 15 december 2017 15:00 - vrijdag 15 december 2017 17:00

Datum: Vrijdag 15 december 2017, 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Stadhuis Assen | Noordersingel 33, Assen
Aanmelden: hetzijlstracenter@vu.nl
Deelname is kosteloos


Het Het Zijlstra Center for Public Control, Governance & Leadership nodigt u uit voor een discussiebijeenkomst in Assen over het thema ‘De balans tussen control & vertrouwen’. Het Zijlstra Center richt zich met onderzoek en onderwijs onder andere op control in de publieke en non-profitsector.

Zowel in de wetenschap als in de praktijk bestaat op dit moment het besef dat control(e) gedoseerd moet worden ingezet en dat meer control(e) geen garantie is voor een optimale beheersing van de bedrijfsvoering. Ze nodigen u graag uit om met hen van gedachten te wisselen over de balans tussen control en vertrouwen. Hoe kan een overheidsinstelling of maatschappelijke organisatie bijvoorbeeld vanuit een meer risicogerichte optiek werken? Hoe kan dat bijdragen aan een doelmatiger en doeltreffender controlbestel? En hoe wordt daar in de praktijk van de gemeente Haarlem vorm aan gegeven? Ze delen graag de ontwikkelingen op dit gebied en hoe die terugkomen in onze opleidingen op het gebied van Public Control.

Programma

Vanaf 15.00 uur Ontvangst met koffie en thee
15.30 uur Theoretische inleiding door dr. Tjerk Budding (VU, het Zijlstra Center)
16.00 uur ‘Werken aan geïnformeerd vertrouwen in de gemeente Haarlem: ervaringen vanuit de praktijk ’ door Paul Jongkees CPC (gemeente Haarlem)
16.30 uur Afsluitende discussie
Na afloop Borrel

Aanmelden

Aanmelden kan via hetzijlstracenter@vu.nl. Ook geïnteresseerde collega’s zijn van harte welkom.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek