Menu

Webinar: Een eerlijke prijs voor arbeid

dinsdag 17 november 2020 10:00 - dinsdag 17 november 2020 15:50
webinar een eerlijke prijs voor Arbeid!
Achterstand_arbeidsmarkt_Formaat_Header

Hoe de Participatiewet wel zou kunnen werken

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn flexibeler dan we denken. Ze kunnen vanuit de zekerheid van een vaste aanstelling bij de SW-bedrijven, gedetacheerd worden naar de banen waar ze nodig zijn. Dat speelt in op de groeiende behoefte aan flexibilisering van werk en werkgevers betalen hen naar rato van hun capaciteiten. Dat blijkt uit het onderzoek naar Loonwaarde van onderzoeks-en advieskantoor Adlasz financieel ondersteund door Instituut Gak.

Ter afsluiting organiseren Avans Hogeschool en Adlasz op 17 november aanstaande vanuit de studio van First Impressions een webinar over de resultaten van het onderzoek en hoe deze nieuwe inzichten kunnen bijdragen aan een betere werking van de Participatiewet.

Op het webinar gaan we in op deze andere vorm van detacheren dan we die kennen van hoger opgeleiden. Ook komt aan de orde hoe deze detacheringsvorm omarmd kan worden bij SW-bedrijven en Sociale Diensten omdat het van hen een andere manier van werken verwacht. Maar het vraagt tegelijk om een andere grondhouding van bedrijven die mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt inzetten, zo blijkt uit het onderzoek.

Het lectoraat Sustainable Finance and Accounting van Avans Hogeschool heeft in de afgelopen twee jaar zijn expertise ingebracht bij het onderzoek. Daarnaast hebben 2 studenten onderzoek gedaan naar maatschappelijk rendement bij de Sociale Dienst Drechtsteden.

Programma vanuit de studio in Tilburg

14.00 uur Opening

14.10 uur Presentatie resultaten van het onderzoek Loonwaardesturing door Roel Korsmit

14.30 uur Rondetafelgesprek onder leiding van Sandra Rottenberg met onder andere Simon Heeremans, Joost van den Hoek, Sjoerd van het Erve, Branko Hagen, Jack Stuifbergen, Roel Korsmit en Marleen Janssen Groesbeek.

15.50 uur Afsluiting

Tijdens het rondetafelgesprek is het via de chatfunctie mogelijk om vragen te stellen.

Meld u hier aan.

Naar-een-detacheringsfaciliteit-voor-de-participatiewet-150x150

Het onderzoek ‘Naar een detacheringsfaciliteit voor de Participatiewet’ is samengevat in een publicatie (A5-formaat). Het is gratis te bestellen bij Sameia Ahmed van Adlasz: Sameia.Ahmed@adlasz.nl

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek