Menu

Toezichtfestival 2019

dinsdag 26 maart 2019 10:00 - dinsdag 26 maart 2019 17:00
toezicht festival 2019

Datum: 26 maart
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Locatie: De Fabrique, Utrecht

Innovatie van Toezicht: meer dan techniek

Op dinsdag 26 maart organiseert de Inspectieraad voor alle toezichthouders van de rijksoverheid het Toezichtfestival 2019, met als thema 'Innovatie van Toezicht: meer dan techniek'. Er wordt gekeken naar álle vernieuwingen die nodig zijn en waar vaak al hard aan gewerkt wordt. Het voorlopige, maar vooral omvangrijke én veelzijdige programma staat vanaf vandaag online. Heeft u zich al aangemeld?

Inspirerende workshops, talks, debatten en presentaties

Beleef en verken samen met collega's van toezichtorganisaties de ontwikkelingen en hun betekenis voor toezicht. Onder leiding van dagvoorzitter en scherpe vragensteller Joost Hoebink gaat u in DeFabrique in Utrecht met elkaar in gesprek. Uit alle door u ingediende voorstellen heeft een onafhankelijke programmaraad het festival samengesteld. Zo kunt u tijdens een workshop in gesprek over het betrekken van private partijen, maakt u via de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kennis met smart sensing en met sensoren onder drones, brengen medewerkers van verschillende inspecties data science voor dummies en introduceert de Inspectie van het Onderwijs prof. dr. Melanie Ehren met lessen uit de discussie over machine learning bij risico-inschatting in Engeland.

Inspiratieplein

In het hart van het festival vindt u het 'Inspiratieplein' waar uiteenlopende initiatieven en experimenten worden getoond. Hierin maken toezichtorganisaties gebruik van nieuwe technieken en laten zij hun toezicht mee ontwikkelen met hun veranderende omgeving. Laat u door Toezicht Sociaal Domein onder meer bijpraten over hun - met innovatieprijs beloonde - toezichtproject waarin zij samenwerken met mensen met een licht verstandelijke beperking en ontdek hoe de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op een succesvolle manier burgers betrekt bij het toezicht.

Programma en aanmelden

Benieuwd geworden naar het programma? Bekijk op de website het overzicht van inspirerende workshops, talks, debatten en presentaties. De komende weken wordt het programma nog verder aangevuld. Heeft u zich nog niet aangemeld? Klik op onderstaande button om in te schrijven.

Aanmelden voor toezichtfestival 2019
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek