Menu

Rol van controller bij effectieve besluitvorming | Hofmeier

donderdag 21 oktober 2021 09:00 - vrijdag 22 oktober 2021 17:00

Hofmeier Academy: De rol van de controller bij effectieve besluitvorming (PE-punten)
Door de WMO en Covid19 worden besluiten bij gemeenten gelegd met een hoge complexiteit. De te nemen besluiten dienen van hoge kwaliteit te zijn en een controller speelt daar een belangrijke rol in. De controller zou zogezegd meer mee aan het stuur moeten gaan zitten.

De rol van de gemeenten verandert sterk. Door, bijvoorbeeld de WMO en Covid19, hebben gemeenten te maken met besluiten met een hoge complexiteit. De te nemen besluiten dienen van hoge kwaliteit te zijn en een controller speelt daar steeds meer een belangrijke rol in. Van de controller wordt steeds meer verwacht.

Door deze veranderingen komt de controller in een nieuw speelveld. De betrokkenheid bij besluitvorming en het meedenken over scenario’s gaan de boventoon voeren. Niet alleen het bekende achteruitkijken, maar met de kennis en ervaring bijdragen aan verantwoorde beslissingen voor de toekomst. De basis voor besluitvorming ligt voor een belangrijk gedeelte bij de informatie die de controller heeft. De controller wordt steeds meer gevraagd om facilitator te worden bij besluitvormingsprocessen. De controller kan bijvoorbeeld ook een belangrijke rol vervullen bij de op data gedreven beslissingen.

Deze wijzigingen in het samenspel tussen beslissers en de controller wordt voor de controller een nieuwe uitdaging. Een nieuwe context waarbij een ander speelveld, kennis en vaardigheden passen voor de controller. In deze context wordt de vertrouwde rolverdeling tussen adviseren door de controllers en besluiten door beslissers steeds interessanter.

Om hierin als controller effectief te blijven, is het ontwikkelen van nieuwe competenties en vaardigheden. Training daarin is noodzakelijk. Daarmee versterkt de controller zich met aanvullende kennis en vaardigheden bovenop die die hij of zij zich al eigen heeft gemaakt. Die kennis en vaardigheden blijven het fundament om de nieuwe rol te kunnen uitvoeren. Het verbreden en verdiepen van andere vaardigheden versterkt niet alleen het functioneren in de functie van controller, maar draagt ook bij aan het openen van nieuwe carrièremogelijkheden.

Meer info, programma en aanmelden via deze link
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek