Menu

Discussiebijeenkomst 'Sturen vanuit vertrouwen'

donderdag 10 oktober 2019 14:30 - donderdag 10 oktober 2019 17:00

Donderdag 10 oktober, 14.30 - 17.00 uur
Locatie: Stadskantoor Nieuwgein (Stadsplein 1, Nieuwegein)
Deelname is kosteloos
Aanmelden via hetzijlstracenter@vu.nl (o.v.v. bijeenkomst Sturen vanuit vertrouwen)

De uitdagingen in de publieke sector worden steeds complexer. Binnen het sociale domein vanwege de decentralisaties, in het fysieke domein vanwege de nieuwe Omgevingswet en in het veiligheidsdomein vanwege de aanpak van ondermijning en radicalisering. Op al deze terreinen bestaat de roep om als organisatie meer samen, vanuit vertrouwen, met andere partijen op te trekken.

Dat vraagt om een transparante en flexibele opstelling van de betrokken partijen, maar deze dynamische aanpak kan tegelijkertijd botsen met de manier waarop de zaken intern georganiseerd zijn. De vraag naar Public Controllers groeit. Hoe gemeenten met deze uitdagingen om kunnen gaan, komt aan bod tijdens deze gezamenlijke discussiebijeenkomst van het Zijlstra Center (Vrije Universiteit Amsterdam) en JS Consultancy. U bent van harte uitgenodigd met ons in gesprek te gaan.

Na een introductie op het thema door het Zijlstra Center volgen enkele voorbeelden uit de praktijk van sturen vanuit vertrouwen. Het doel van deze bijeenkomst is om ervaringen uit te wisselen en zo van elkaar te kunnen leren.

Programma

14.30 uurInloop
15.00 uurIntroductie op het thema, door dr. Tjerk Budding (Opleidingsdirecteur Public Controllersopleidingen Vrije Universiteit A’dam)
15.30 uurControl en vertrouwen bij de Jeugdzorg’, door Kars Davina (Public Controller JS Consultancy) & Ward Stadhouders (Managing Consultant Business Control JS Consultancy)
16.15 uur Vertrouwen bij de gemeente Haarlem, door oud alumni van de YPC opleiding
16.45 uurAfsluiting door Joachim van Hees (Adviseur Bedrijfsvoering, JS Consultancy)
17.00 uurNetwerkborrel
vu zijlstra
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek