Menu

CCGPW bijeenkomst: Grip op Verbonden Partijen inclusief procesmanagement en Regionale Energie Strategie (RES)

dinsdag 29 november 2022 09:00

Centraal in het land, regio Utrecht

De eerste bijeenkomst van de Controllers Circle Gemeenten, Provincies en Waterschappen, afgekort CCGPW, vond plaats op 12 mei jongstleden in Amersfoort onder leiding van Geert Haisma en Piet Klop, met als externe sprekers Remco Bouter en Daniël Prins. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod, zoals rechtmatigheidscontroles, cyber risico’s, risk management en de ontwikkelingen in het vak van Public Controller. Van de eerste CCGPW bijeenkomst is een video impressie gemaakt. De FAMO, Federatie van Algemene Middelenmanagers bij de Overheid, ondersteunt actief CCGPW. Op dinsdag 29 november aanstaande gaan we het hebben over drie onderwerpen: Grip op Verbonden Partijen, Grip op het Sociaal Domein en Grip op de Regionale Energie Strategie (RES). Bent u werkzaam als controller, internal auditor of als manager financiën bij een gemeente, provincie of waterschap? Dan bent u bij CCGPW aan het goede adres om samen met collega’s uw kennis te vergroten en uw netwerk uit te breiden. Het delen van kennis staat bij CCGPW hoog in het vaandel. De leden van de Circle krijgen dan ook toegang tot unieke content, die hen in het dagdagelijkse leven helpt om betere en snellere beslissingen te kunnen nemen op hun vakgebied.

We beginnen na de inloop met broodjeslunch om 13.00 uur met het programma en dat eindigt om 16.00 uur. Er staan drie onderwerpen op het programma staan, waarvoor voldoende tijd is uitgetrokken en waarbij de actieve inbreng van de deelnemers belangrijk is.

13:00 uur - Grip op Verbonden Partijen.
Eelkje van de Kuilen van AKD neemt u mee in de juridische aspecten omtrent Verbonden Partijen en Geert Haisma presenteert een model waarmee Verbonden Partijen risicogestuurd kunnen worden benaderd. Dit model is ontwikkeld in samenwerking met onder andere de gemeenten Haarlem en Gouda.

14:00 uur - Grip op de Regionale Energiestrategie.
Anne Melchers van het Nationaal Platform Energietransitie neemt ons mee in de ambtelijke en bestuurlijke obstakels die succesvolle doelbereiking in de weg kunnen staan en geeft tips hoe hier mee om te gaan.

14:30 uur - Pauze

15:00 uur - Grip door procesmanagement.
Job Mol van MLC neemt ons mee in de wereld van procesmanagement en het belang ervan voor gemeenten. Ook nieuwe ontwikkelingen zoals process Mining passeren de revue. De Gemeente Apeldoorn is op basis van procesmanagement bezig om meer grip te krijgen op het sociaal domein. Gemeentelijke praktijk casus: Adri Derickx (business controller sociaal domein) van de gemeente Apeldoorn neemt ons mee in hun aanpak om meer grip te krijgen op het Sociaal Domein waarbij is gestart met het in kaart brengen en verbeteren van de processen.

Dit onderwerp leent zich ook voor samenwerking binnen CCGPW waar gemeenten onderling informatie met elkaar uitwisselen om gezamenlijk tot ‘best practices’ te komen. Gemeenten kunnen zich tijdens de bijeenkomst aanmelden om aan dit project (Grip op het Sociaal Domein) mee te doen.

Die belangrijke onderwerpen voor lokale overheden. Meld u daarom nu aan voor deze bijeenkomst van CCGPW, onder leiding van gespreksleiders Geert Haisma en Piet Klop op dinsdag 29 november as, locatie centraal in het land in de regio Utrecht. Bij deelname krijgt u automatisch het op naam gestelde deelnemingscertificaat dat u kunt voorleggen voor uw PE punten.

De FAMO, Federatie van Algemene Middelenmanagers bij de Overheid, ondersteunt actief CCGPW.
Meld u daarom nu aan voor deze bijeenkomst van CCGPW, onder leiding van gespreksleiders Geert Haisma en Piet Klop op dinsdag 29 november a.s., locatie centraal in het land inde regio Utrecht.

CCGPW bijeenkomst: Grip op Verbonden Partijen inclusief procesmanagement en Regionale Energie Strategie (RES)
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek