Menu

Webinar: Implementatie van de Omgevingswet

vrijdag 6 november 2020 09:30 - vrijdag 6 november 2020 10:45
header social media nieuw

Webinar: Implementatie van de Omgevingswet voor bedrijfsvoeringsprofessionals
Doelgroep: managers bedrijfsvoering | beleidsadviseurs bedrijfsvoering | controllers
Datum: vrijdag 6 november 2020
Tijdstip: 9.30 tot 10.45 uur

Kanaal: Microsoft Teams - deelnemers ontvangen een link en krijgen daarmee toegang tot de bijeenkomst

Wat MOET je als bedrijfsvoeringsprofessional doen bij en weten over de implementatie van de Omgevingswet?

In samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) nodigt de FAMO jou uit voor de digitale bijeenkomst over de implementatie van de Omgevingswet voor bedrijfsvoeringsprofessionals.

Voor veel bedrijfsvoeringsvoeringsprofessionals is de Omgevingswet primair iets voor de collega’s uit het fysiek domein. Echter, de implementatie van de Omgevingswet betekent veel voor de gemeentebegroting en voor de taken van diverse afdelingen.

Dat maakt dat bedrijfsvoering en control nauw betrokken moeten zijn bij dit proces. De stelselwijziging biedt veel decentrale beleidsruimte en daarmee veel keuzevrijheid op lokaal niveau. Keuzes die ook effect gaan hebben op de organisatie en de financiën!

In deze bijeenkomst leer je wat de draaiknoppen zijn en hoe je zicht krijgt op de budgettaire effecten. Er wordt uitgelegd wat de zogenaamde Werkwijze structurele effecten Omgevingswet is en hoe deze werkwijze ondersteuning biedt bij de strategische besluitvorming ten aanzien van keuzes die voorliggen bij het invoeren van de Omgevingswet. https://vng.nl/artikelen/werkwijze-structurele-effecten-omgevingswet

Programma

9.30 - 9.45 uurActualiteiten vanuit de FAMO
9.45 - 10.15 uur
Presentatie Paul Huigens, Coördinator Financiën en Structurele effecten Programma Invoeren Omgevingswet VNG
10.15 - 10.45 uur
Welke stappen moet je zetten in de praktijk door Adlasz

Kosten & deelname

Het inschrijfformulier is gesloten. Aanmelden voor het webinar is nog mogelijk per e-mail via secretariaat@famo.org. Twee dagen voor de bijeenkomst ontvangt u een link met toegang tot het webinar.

Alleen leden van FAMO kunnen kosteloos deelnemen aan het webinar. Ben je nog geen lid? Meld je nu direct online aan maak de eerste 4 maanden voordelig kennis met FAMO voor € 25,-. Meer informatie over een FAMO lidmaatschap vind je op onze website.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek