Menu

Seminar in Eindhoven: ‘De veranderende rol van de controller’

vrijdag 22 juni 2018 14:00 - vrijdag 22 juni 2018 16:00

Vrijdag 22 juni, 14:00 - 16:00, met aansluitend borrel
Locatie: Stadhuis van Eindhoven
Doelgroep: gemeentecontrollers (Met registratiemogelijkheid voor EICPC, NBA en VRC voor 2 PE punten)

Op vrijdagmiddag 22 juni organiseert de FAMO in samenwerking met het Zijlstra Center (Vrije Universiteit Amsterdam), JS Consultancy en de beroepsvereniging voor Public Controllers EICPC, een interactief seminar in Eindhoven over ‘De veranderende rol van de controller’.

Met trots mogen wij een onderdeel aan het programma toevoegen! Peter Teunisse en Sander Primavera van PricewaterhouseCoopers komen een pitch vertellen met als titel Digitalisering is van grote invloed op de rol van de controller, bedrijfsvoering en...de rest van de organisatie? Deze pitch is net als de andere drie pitches te volgen tijdens de pitchesmarkt!

Daarnaast komt Kars Davina spreken over zijn onderzoek naar de invloed van ICT op de taken van de publieke controller. Eerste resultaten van dit onderzoek zal hij vrijdag aan ons komen presenteren. Hij zoekt nog respondenten, en u kunt meedoen door het invullen van slechts twee vragenlijsten!

Als eerste zouden we u willen vragen om deze vragenlijst in te vullen: https://nl.surveymonkey.com/r/IT-ontwikkelingen-controllersfunctie

Vervolgens willen we u vragen de volgende vragenlijst door te sturen naar uw hoofd ICT/IT met het verzoek deze in te vullen. https://nl.surveymonkey.com/r/IT-ontwikkelingen-hoofdIT

U zou Kars enorm helpen door het invullen van de vragenlijst! Meer weten over het onderzoek? Klik op de link!

Tjerk Budding, directeur van de Public Controllersopleidingen van de VU, leidt de middag in. Daarna gaan we in verschillende pitches in op de veranderende rol van de controller, de steeds belangrijker wordende rol van ICT en de gevolgen voor de toekomst van het vak. Binnenkort verschijnt een boek van Tjerk Budding e.a. over dit thema. Na afloop van het seminar ontvangt u een kortingsvoucher voor dit boek.

Programma

13.45uurInloop
14.00uurOpening
14.10uurIntroductie door dr. Tjerk Budding, opleidingsdirecteur Public controllersopleidingen VU
14.40uurEIPC met visie op het toekomstig onderwijs voor Public Controllers
15.00uurKeuze uit 3 pitches van 2x 30 minuten

1. De invloed van ICT op de taken van de publieke controller - Kars Davina, Young Professional Public Control bij JS Consultancy en promovendus aan de Vrije Universiteit
Kars doet onderzoek naar de invloed van ICT ontwikkelingen op de taken binnen de financiële en controllersfunctie, in het bijzonder die bij gemeenten. Tijdens deze workshop deelt hij de eerste bevindingen van zijn onderzoek.
2. Reinventing control - Oscar van Voskuilen, interim business connector met PPenP, Passie Plezier en Professionaliteit
Waarom is het zo moeilijk om organisaties ‘in control’ te krijgen? Dat heeft alles te maken met onze huidige manier van sturing, beheersing en control waarbij de bedoeling van de organisatie steeds het slotstuk van ons denkproces is. Controllers staan voor de opgave om control opnieuw uit te vinden. Niet alleen door nieuwe werkwijzen uit te rollen en te implementeren. De doorbraak naar een nieuw (control)tijdperk vol passie en plezier voor iedereen ligt voor een deel besloten in jezelf. Dat vraagt om anders kijken, anders denken om het vervolgens ook daadwerkelijk anders te doen.
3. Grip op Verbinding - Koen Janssen, adviseur en oprichter Pii-Networks
Mensen werken samen, delen kennis en overtuigen elkaar middels hun formele en informele verbindingen met collega’s. Deze infrastructuur van relaties heeft een grote invloed op het succes van organisaties. Koen Janssen van Pii-Networks vertellen hoe Organisational Network Analysis (ONA) ons in staat stelt om deze infrastructuur bloot te leggen. En om daarmee abstracte begrippen als integraal werken, ketensamenwerking en informatiepositie concreet te krijgen.
4. Digitalisering is van grote invloed op de rol van de controller, bedrijfsvoering en...de rest van de organisatie?Peter Teunisse, senior director organisatie advies publieke sector; Sander Primavera, senior manager digital and technology
Dit zal invloed hebben op de effectiviteit van de controller en geeft een spanningsveld tussen de traditionele vormen van control en de nieuwe mogelijkheden die de huidige tijd biedt.
De 4 kernboodschappen die wij zullen behandelen zijn:
- We staan met z’n allen aan het begin van een digitale reis
- Dat vraagt technische kennis, maar vooral ook vaardigheid
- De skills-gap van de mensen in de organisatie moet zichtbaar worden
- Financial accounting en managementaccounting groeien naar elkaar
16.00uurWrap-up met aansluitend een borrel

Kosten

Kosten voor deelname aan het seminar bedragen € 30,- (excl. BTW).Bij verhindering kunt u zich door een ander laten vervangen of kunt u tot 15 juni 2018 uw inschrijving kosteloos annuleren. Het laten vervangen of het annuleren kan via secretariaat@famo.org. Na 15 juni brengen wij het inschrijfbedrag in rekening.

Klik hier om in te schrijven

.

Afbeelding1
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek