Menu

Seminar ‘De pioniersfase voorbij in het sociaal domein; het belang van het verhaal achter de cijfers’

woensdag 3 oktober 2018 14:00 - woensdag 3 oktober 2018 17:00

Datum: Woensdag 3 oktober
Tijd:
14.00 - 17.00 uur
Locatie
: Stadskantoor Zwolle, Lübeckplein 7 Zwolle
Doelgroep: Het programma is gericht op managers en adviseurs I&A, financiën en control en betrokken uitvoerders, ketenpartners sociaal domein.

Transformatie in het sociaal domein is een langdurig proces. Op vele plekken wordt hard gewerkt aan het vormgeven van het nieuwe sociaal domein. De gemeente en de professional hebben daarin een belangrijke regisserende rol. Om zicht te blijven houden op wat wel en niet werkt, spelen instrumenten een belangrijkere rol in het voeren van het juiste gesprek intern, maar ook extern met je ketenpartners. Hoe doe je dat? Waar begin je en welke instrumenten helpen je om dit proces met elkaar te doorleven en grip te blijven houden op het sociaal domein? En hoe zorg je dat je niet het verhaal achter de cijfers uit het oog verliest?

De Famo, JS Consultancy en het Zijlstra Center (VU) organiseren op woensdag 3 oktober een bijeenkomst rondom dit thema voor managers en adviseurs I&A, financiën en control en betrokken uitvoerders en ketenpartners in het sociaal domein. Gerda van Dijk, hoogleraar Publiek Leiderschap en directeur van het Zijlstra Center, introduceert het thema met een verhaal over de dynamiek tussen regels en de daadwerkelijke bedoeling in het complexe speelveld van het publieke domein. Vervolgens zijn er meerdere workshops te volgen die ingaan op innovatieve inzet van instrumenten en het voeren van het gesprek met betrokken partijen.

Programma

13:30 u.Inloop
14:00 - 14:45 u.Opening door Gerda van Dijk met: de dynamiek tussen regels en bedoelingen
14:45 - 15:30 u.Workshopronde 1
15:30 - 15:45 u.Pauze
15:45 - 16:30 u.Workshopronde 2
16:30 - 17:00 u.Afsluiting
17:00 u.Borrel

Kom luisteren naar een van de volgende workshops!

  1. Public Value: organisaties worden gevormd door de beslissingen die in een organisatie worden genomen, maar hoe komen we tot de juiste maatschappelijke afwegingen en hoe we dit inzichtelijk en meetbaar? (door Gerwin Nijeboer, specialist op het gebied van Public Value bij EY)
  2. Datagedreven sturing binnen het sociaal domein: hoe ziet dit eruit, hoe geef je dit vorm, wat zijn daarin de dilemma’s en hoe maak je de beweging? (door Cora Schreuders, Business Analist PinkRoccade)
  3. Datagedreven beheerssysteem/Ons verhaal Foodvalley (door Menno van Leeuwen)
  4. Wijkteams Enschede, waar met name de verbinding naar voren komt die wordt gelegd tussen waar witte vlekken in de uitvoering zitten (bijv. verbinding met participatie) en wat er nodig is voor het opleiden van wijkteammedewerkers, (door Sander Meijer)

Aanmelden

Geïnteresseerd? Meld je alvast via onderstaande button aan! Het uitgebreide programma volgt binnenkort. Kosten voor deelname aan het seminar bedragen € 30,- (excl. BTW). Bij verhindering kunt u zich door een ander laten vervangen of kunt u tot 26 september 2018 uw inschrijving kosteloos annuleren. Het laten vervangen of het annuleren kan via secretariaat@famo.org. Na 26 september brengen wij het inschrijfbedrag in rekening.

Aanmelden
FAMO2
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek