Menu

Leerkring Bedrijfsvoering in het sociaal domein - bijeenkomst 2

vrijdag 1 maart 2019 09:30 - vrijdag 1 maart 2019 12:00

Inzicht in de cijfers: sturing en control in het sociaal domein

Locatie: Berenschot, Europalaan 40, Utrecht
Datum: vrijdag 1 maart 2019 van 09:30 tot 12 uur.

In de tweede bijeenkomst gaan we dieper in op hoe je als gemeente nu echt control krijgt op het sociaal domein en hoe sturing vorm gegeven kan worden. Aan de hand van een aantal gemeenten die hier al ver in zijn bespreken we welke elementen die zij gebruiken ook bruikbaar zijn voor andere gemeenten.

Waar kan je als gemeente nu wel of niet op sturen en in welke parameters moet je inzicht hebben wil je in control zijn (of komen). En hoe geef je een keuze zoals van duurdere naar goedkopere zorg nu echt vorm binnen je bedrijfsvoering en hoe stuur je daar op?

Ook bespreken we de resultaten van de benchmark sociaal domein die Berenschot heeft gedaan en welke ontwikkelingen hierin zichtbaar zijn.

Deze sessie wordt begeleid door Wouter Poels en Melanie Knieriem.
Wouter Poels is werkzaam als senior consultant Zorg en Welzijn bij Berenschot. Vanuit Berenschot helpt hij (zorg)organisaties, gemeenten en ministeries bij het oplossen van strategische vraagstukken. De afgelopen jaren heeft Wouter een kartrekkende rol vervuld bij de opstart en doorontwikkeling van een nieuwe organisatie op het snijvlak van het sociaal domein, zorg en dienstverlening.

Melanie Knieriem houdt zich binnen Berenschot bezig met vraagstukken op het gebied van bedrijfsvoering binnen gemeenten en bij zorgaanbieders op het sociaal domein. Melanie begeleidde zowel gemeenten als zorgaanbieders bij het berekenen van kostprijzen en/of vaststellen van tarieven voor zowel de Wmo als de Jeugdwet. Ook deed zij onderzoek naar de bedrijfsvoering van verschillende zorgaanbieders in het sociaal domein.

Kosten

U kunt zich aanmelden via onderstaande button.
De kosten voor deelname bedragen:

  • FAMO-leden: gratis
  • Niet-leden € 60,- (excl. BTW)
Aanmelden

Annuleren deelname
Kunt u na inschrijving toch niet aanwezig zijn? Breng ons via secretariaat@famo.org op de hoogte of laat iemand anders in uw plaats komen! Komt u niet opdagen zonder dit te laten weten, dan zijn we genoodzaakt een no-show factuur te sturen van € 60,-.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek