Menu

FAMO Webinar: Sociaal Domein in Control (2)

vrijdag 12 maart 2021 10:00 - vrijdag 12 maart 2021 11:00

Webinar: Sociaal Domein in Control deel 2
Datum: vrijdag 12 maart 2021
Tijdstip: 10.00 tot 11.00 uur
Kanaal: Microsoft Teams - deelnemers ontvangen een link en krijgen daarmee toegang tot de bijeenkomst

Drieluik Sociaal Domein in Control

Op 12 maart organiseert de FAMO in samenwerking met Segment het tweede webinar over het Socicaal Domein in Control. Het laatste webinar van deze drieluik vindt plaats op 9 april 2021. Ieder webinar kent een andere invalshoek, maar eenzelfde opzet. We starten met een korte situatieschets, daarna staat één van jouw klanten (politiek, manager sociaal domein, manager planning & control) centraal. Aan de hand van vragen laten we hen naar hun eigen rol en jouw rol in deze kijken. Op welke wijze kan jij deze verschillende werelden zo goed mogelijk bedienen?

Inleiding

Met de overheveling van de taken voor het sociaal domein staan gemeenten voor grote uitdagingen. Vooral de uitvoering van de Jeugdwet is voor gemeenten lastig. Er is sprake van financiële tekorten, vraagstukken omtrent rechtmatige verantwoording, en politiek een gevoelig item gezien de doelgroep waar het om gaat.

Jij als Business Controller in het sociaal domein moet tussen deze verschillende werelden kunnen schakelen en opereren. Dat valt niet altijd mee. De manager Sociaal Domein die jij bedient, heeft vaak andere prioriteiten dan de afdeling Planning & Control die graag informatie van jou ontvangen. En de wethouder moet je zo goed mogelijk zien te bedienen waarbij je de risico's niet te veel kan inrekenen maar wel de nodige marges probeert te behouden bij de afgegeven prognoses die je tussentijds probeert te maken.

En daar waar er vanuit de overheid is aangegeven dat er sprake is van ontschotting, zitten de verschillende afdelingen toch soms nog erg star in hun eigen regels en op hun eigen budgetten.

Programma

10.00- 10.15 uur
Actualiteiten vanuit de FAMO
10.15 - 11.00 uur
Presentatie en discussie over het Sociaal Domein door Auke Witteveen van Segment


Kosten en inschrijving

Alleen leden van FAMO kunnen kosteloos deelnemen aan het webinar. Ben je nog geen lid? Meld je nu direct online aan maak de eerste 4 maanden voordelig kennis met FAMO voor € 25,-. Meer informatie over een FAMO lidmaatschap vind je op onze website.

Twee dagen voor de bijeenkomst ontvangt u een link met toegang tot het webinar. Wanneer u onverhoopt verhinderd bent of problemen ervaart tijdens de inschrijfprocedure, geeft u dit dan per mail door aan secretartiaat@famo.org of per telefoon 0183 – 641 081.

INSCHRIJVEN
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek