Menu

FAMO regiocarrousel: Innovatief bezuinigen - Zwolle

donderdag 5 december 2019 09:00 - donderdag 5 december 2019 12:30

Datum: donderdag 5 december
Tijd : 09.00 - 12.30 uur
Locatie: Nieuwe Buitensociëteit Meeting Center Zwolle, Stationsplein 1 te Zwolle

Terwijl de economie goed draait, hebben veel gemeenten moeite om een sluitende begroting te creëren. Als financial/ bedrijfsvoeringsmanager of controller kun je hierbij een belangrijke rol spelen en wordt er ook wat van je verwacht. Laat je in deze regiobijeenkomst inspireren door een drietal presentaties over verschillende onderdelen van de gemeentebegroting!


Programma

9.00 uurInloop
9.30 uurWendbaarheid gemeentebegroting
Welke methoden zijn mogelijk zijn om de wendbaarheid en toekomstbestendigheid van de gemeentebegroting te vergroten en vet op de botten te creëren ? Dus: wat nu doen (besparen of innoveren) om klaar te zijn voor later en welke instrumenten (bv stresstest, zero base) zijn daarbij nuttig ? Wat zijn de mogelijkheden in het sociaal domein en hoe realiseer je daadwerkelijk de besparingen ? Wat zijn nog de mogelijkheden in het fysieke domein ? Aan de hand van concrete voorbeelden uit de adviespraktijk van BDO wordt besproken hoe dit opgepakt kan worden.
10.15 uurInnovatie bij Omgevingswet
De Omgevingswet komt eraan. De effecten voor de legesinkomsten kunnen fors zijn. Kunnen we daar op inspelen in termen van capaciteit en vaste kosten, hebben we mogelijkheden om de teruglopende inkomsten te 'dempen'? Wat moet je als financial/controller wel en niet doen? De VNG praat je bij. Let op: mij De financiële effecten van de Omgevingswet komen op de BZK dagen in juni aan de orde. Dit is een vervolg.
11.00 uurInnovatie in (kosten)beheersing sociaal domein
Hoe komen we verder met kostenbeheersing in het sociaal domein? Veel is al gezegd over welke draaiknoppen er zijn maar hoe je stuur je nu echt slim op de uitgaande geldstroom bij Wmo, Jeugdwet en Participatiewet? Welke beleidsmaatregelen zijn mogelijk en wat moet bedrijfsvoering/control doen? Vanuit praktijkervaringen neemt Adlasz je mee in de mogelijkheden die er
12.00 - 12.30 uurNetwerklunch

Hoe schrijf ik me in?

Meld u aan via onderstaande button INSCHRIJVEN. Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden. Bij annulering minder dan 5 werkdagen voor de regiocarrousel worden kosten in rekening gebracht van € 75,-.

Omdat deze bijeenkomsten georganiseerd worden door de FAMO, BDO, VNG en Adlasz, worden uw contactgegevens gedeeld met deze partijen.

Mocht je problemen ervaren tijdens de inschrijfprocedure, geef dit dan aan via secretariaat@famo.org.

INSCHRIJVEN
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek