Menu

FAMO bijeenkomst voor Eneco-gemeenten

donderdag 5 maart 2020 10:00 - donderdag 5 maart 2020 13:30

In november werd bekend dat het Japanse conglomeraat Mitsubishi en het elektriciteitsbedrijf Chubu 4,1 miljard euro willen betalen voor het energieconcern dat nu nog in handen is van 44 Nederlandse gemeenten. De aandeelhouders moeten nog instemmen met de verkoop.

Door de AHC Eneco zijn twee notities opgesteld na overleg met de BNG Bank, het Ministerie van Financiën en de provincie Zuid Holland. Het doel van de notities was om de gemeentelijke aandeelhouders van Eneco Groep N.V. in algemene zin te informeren over de handelingen die een gemeente kan verrichten in anticipatie op en na ontvangst van de koopsom, rekening houdend met de gemeentelijke financiële positie en wettelijke kaders die er gelden vanuit de wet Fido.

Daarnaast zijn er ook diverse boekhoudkundige effecten (BBV) die mogelijk een effect hebben op uw jaarrekening 2019 en de begroting 2020 en verder.

Financiële effecten verkoop Eneco

FAMO organiseert in samenwerking met BNG Bank een bijeenkomst voor de Eneco-gemeenten over de boekhoudkundige en financiering-aspecten van de verkoop van Eneco.

Datum: donderdag 5 maart 2020
Tijd: 10.00 - 13.30 uur
Locatie: BNG Bank, Koninginnegracht 2, 2514 AA Den Haag.

Programma

10.00 uurOntvangst en welkomstwoord door dagvoorzitter
10.15 uur Presentatie over boekhoudkundige aspecten door lid van de commissie BBV
Vanuit de commissie BBV zal een toelichting worden gegeven over de boekhoudkundige verwerking van de verkoop en gevolgen voor de begroting en jaarrekening ten aanzien van kapitaallasten, omslagrente en rekenrente in de grondexploitatie
11.00 uurWat te doen met (tijdelijke) overliquiditeit? door Ralph Boltong
Namens BNG Bank zal Ralph een toelichting geven op de mogelijke oplossingen voor overliquiditeit als gevolg van de ontvangst van de Eneco gelden. Onder andere zullen afkoop en herfinanciering en beleggen in de schatkist aan de orde komen.
12.00 uur ‘De Eneco-gelden worden bijgeschreven en dan?’ door Herbert Tahaparij
Herbert vertelt over de tijdlijnen van de verwerking van de creditering mede in relatie tot schatkistbankieren.
12.15 uur Ruimte voor vragen
12.30 uurLunch
13.30 uurEinde programma

Eneco-gemeenten

Deze bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor gemeenten die aandeelhouder zijn bij Eneco. Op de website van Eneco staat welke gemeenten aandeelhouder zijn. https://www.eneco.nl/over-ons/wie-we-zijn/aandeelhouders/

Hoe schrijf ik me in?

Meld u aan via onderstaande button INSCHRIJVEN. Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden. Bij annulering minder dan 5 werkdagen voor deze bijeenkomst worden kosten in rekening gebracht van € 75,-.

Omdat deze bijeenkomst georganiseerd worden door de FAMO en BNG Bank kunnen uw contactgegevens gedeeld worden met deze partijen.

Ervaart u problemen tijdens de inschrijfprocedure, geef dit door via secretariaat@famo.org

INSCHRIJVEN
FAMO BNG
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek