Menu

Vervolg op MOOC ‘Leer wendbaar werken!’ van start:

donderdag 23 september 2021

Hoe ziet ‘wendbaarheid’ er in de praktijk uit? En hoe zorg je ervoor dat je werknemers meekrijgt in de transitie? De MOOC[1]Leer wendbaar werken!’ wordt met twee nieuwe video's aangevuld! In dit vervolg duiken we dieper in op de gedragsverandering die nodig is om een organisatie wendbaar te maken - samen met haar medewerkers.

De MOOC uit 2019 behandelde de vier belangrijkste principes van Lean, Agile, en Design Thinking, en hoe deze principes elkaar versterken. Deze methoden en technieken worden steeds vaker besproken in de vergaderzalen van Nederlandse organisaties. Maar met alleen de vier principes ben je er eigenlijk nog niet. Want veranderen is makkelijker gezegd dan gedaan.

Van elkaar leren

Zo vertelt Mascha van der Kuit, adjunct-directeur Dienstverlening bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), in de eerste video over de toepassing van deze principes bij de SVB, en wat de transformatie naar een wendbaar werkprocess gedragstechnisch daar teweegbracht. In de tweede video geven Rick van Baaren, hoogleraar Gedragsverandering & Maatschappij aan de Radboud Universiteit Nijmegen en oprichter van de Behavior Change Academy, en Annemarijn Koops, programmamanager en accounthouder bij de Amsterdamse School van de Gemeente Amsterdam, een inkijkje in de theorie achter gedragsverandering en het de ervaringen van het leertraject van de Gemeente Amsterdam. De eerste video staat vanaf vandaag online, en kan hier bekeken worden: https://omooc.nl/inzicht/svb/. De tweede video wordt op 30 september gelanceerd.

Publicatie en initiatiefnemers

Het eerste deel van het gedragscomponent van de MOOC ‘Leer wendbaar werken!’ staat vanaf donderdag 23 september online. Voor meer informatie over de MOOC, ziehttps://omooc.nl/moocs/wendbaar-werken/. De MOOC ‘Leer wendbaar werken!’ is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Amsterdam, de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) en uitgever Publiek Denken.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aisha Erenstein, projectmanager, aisha@vom-online.nl.

[1] Massive open online course

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek