Menu

Verandercapaciteit Nederlandse overheidsinstellingen

donderdag 6 april 2017

Veranderen is een constante factor binnen overheidsinstellingen. Maar hoe zorgt u ervoor dat een verandering binnen uw instelling succesvol wordt gerealiseerd? Het verandervermogen speelt hierbij een essentiële rol. BDO heeft samen met Binnenlands Bestuur onderzoek gedaan de verandercapaciteit van de Nederlandse overheidsinstellingen. In totaal deden 787 respondenten mee aan het onderzoek. Binnenlands Bestuur deelt een deel van de resultaten in de special ‘Opleiden is ontwikkelen’, die op 24 maart is verschenen. Het volledige rapport van BDO verschijnt eind april later. U kunt zich hiervoor nu alvast inschrijven. - BDO

Definitie verandercapaciteit
Verandercapaciteit definiëren we als het vermogen van een organisatie om van punt A naar punt B te komen, waarbij B een punt is in de toekomst waar de organisatie naartoe wil en dat nu nog niet past binnen de huidige werkwijze. Een organisatie die zo’n verandering in hoog tempo weet door te voeren én te bestendigen, is klaar voor de toekomst.

Meetbaar maken
BDO heeft samen met prof. dr. Anton Cozijnsen (VU Amsterdam) een ‘evidence based’ aanpak ontwikkeld die het mogelijk maakt om verandercapaciteit meetbaar te maken. Op basis van deze aanpak is de enquête voor het onderzoek ontwikkeld. Deze enquête is inmiddels gesloten. Benieuwd naar de uitkomsten? U kunt zich via www.bdo.nl/verandercapaciteit-overheid alvast inschrijven zodat u het volledige rapport als eerste ontvangt.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek