Menu

Doorgroeien naar business controller

woensdag 14 augustus 2019

Als financieel ambtenaar bij een lokale overheid is het van belang om soepel en slim te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen. In het complexe speelveld van de lokale overheden en gemeentefinanciƫn moet u snel kunnen schakelen tussen het algemeen en politiek belang en de specifieke deel- en eigenbelangen. Er wordt van u gevraagd dat u het verhaal achter de cijfers kunt vertellen; ook in de taal van de bestuurders. Bovendien moet u een goede adviseur zijn, die handelingsperspectief biedt.

Volg de vijfdaagse masterclass

De VNG Academie en het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit Amsterdam bieden een vijfdaagse masterclass aan waarin deze flexibiliteit in financieel denken en handelen en bestuurlijk adviseren centraal staan. Elke masterclass start met een inhoudelijke inleiding door een ervaren docent, waarin actuele kennis over het centrale thema wordt aangeboden. Vervolgens maakt u de vertaling en toepassing van die kennis naar de praktijk.

Na afloop bent u beter toegerust om uzelf strategisch te positioneren binnen de organisatie waarin u werkt en uw rol in te vullen als gevraagd en ongevraagd adviseur aan het management en anderen die bij uw organisatie betrokken zijn. Kortom, u heeft een belangrijke stap gezet in de richting van business controller.

Doelgroep

De masterclasses zijn bedoeld voor financials en controllers bij gemeenten, die een volgende stap naar strategisch (business) controller willen zetten. Zowel nieuw aangenomen als ervaren professionals die beseffen dat voor de uitdagingen van nu geen blauwdrukken meer klaar liggen. Er wordt innovatief denken en adviserend handelen verwacht. Aanpakken die durf nodig hebben van alle betrokkenen. We kijken uit naar financials met lef om los te laten en te experimenteren zonder het eigenaarschap en de regie uit handen te geven.

Meer informatie

Ga voor meer informatie, programma, kosten en inschrijving naar de website van VNG Academie.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek