Menu
Over Famo Onze partners Publicaties Jouw netwerk!

Verkiezing beste overheidsorganisatie en overheidsmanager 2017 geopend

woensdag 26 april 2017

Op 20 november 2017 worden de Overheidsawards uitgereikt aan de Overheidsmanager van het Jaar en Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2017. Vanaf heden is de mogelijkheid tot nomineren voor beide verkiezingen geopend. Voor de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2017 is de jury op zoek naar innovatieve oplossingen en excellent presterende overheidsorganisaties. Welke organisatie moet aldus u genomineerd worden? Nomineren kan tot 1 september waarna de jury in een intensief proces 3 finalisten zal aanwijzen.

De Verkiezing draagt bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven voor het voetlicht te brengen. Deze initiatieven zijn een bron van professionele trots en dienen ter inspiratie voor eenieder die op zoek is naar manieren om het functioneren van publieke organisaties te verbeteren. Die zoektocht is trouwens ook de dure plicht van professionals en managers in het openbaar bestuur. Wij willen deze zoektocht voeden door voorbeeldige praktijken zichtbaar te maken en te waarderen. Dit doen we niet enkel tijdens de Verkiezing, maar ook na de Verkiezing is aandacht voor kennisdeling binnen het openbaar bestuur van belang. Dit doen wij bijvoorbeeld door het organiseren van een Leerpraktijkbijeenkomst of de publicatie van een magazine zoals ‘Leren maakt verschil’ voor de editie van 2016.

Op maandag 20 november 2017 zal tijdens de Overheidsawards in de Ridderzaal bekend worden gemaakt welke van de drie finalisten zich de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2017 mag noemen. Ook wordt de Overheidsmanager van 2017 gekozen. Nominaties voor deze award zijn welkom tot 1 juli 2017 via overheidsmanager.nl.

De Verkiezing Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Handvest Publiek Verantwoorden (HPV), ICT Uitvoeringsorganisatie (ICTU), Interprovinciaal Overleg (IPO), Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING), Unie van Waterschappen (UvW), Vereniging voor Bestuurskunde (VB) en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Bekijk de website voor meer informatie en om een organisatie aan te melden: www.overheidsorganisatievanhetjaar.nl/

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek