Menu
Over Famo Onze partners Publicaties Jouw netwerk!

Seminar ‘De datagedreven gemeente: zó begin je!'

donderdag 16 augustus 2018

Cijfers, data, informatie; de gegevens vliegen ons om de oren. Niet voor niets ook, informatie over waar je staat als gemeente is cruciaal in je bedrijfsvoering. Het helpt je dienstverlening te verbeteren, je beleid te bepalen en het geeft je duidelijk inzicht door middel van monitoring. Meer en meer digitale gegevens stromen elke gemeente binnen en er lijkt een wereld aan mogelijkheden aan onze voeten te liggen.

Maar wat is nu echt de waarde van datagedreven werken? Waar begin je? Hoe zorg je dat je die eerste stap zet in de goede richting?

Naar aanleiding van interviews onder 20 gemeenten door Marjan Pols van EIFFEL naar de impact van data en technologie op gemeenten, blijkt dat veel gemeenten kansen zien. Als FAMO willen we ons netwerk verder helpen in hun ontwikkeling rondom datagedreven werken en de rol van ICT hierin. Samen met EIFFEL en de gemeente Veenendaal organiseren wij daarom een seminar waarbij we antwoord proberen te geven op de volgende vragen:

  1. Het inrichten van datagedreven werken in de organisatie. Waar ligt het eigenaarschap?
  2. Welke afspraken maken we over de financiering?
  3. Datagedreven werken vraagt om een netwerkbenadering, waarin wordt samengewerkt met interne en externe partners. Hoe leggen we verbindingen en wat wordt mijn eigen positie in dit netwerk?
  4. Hoe bouwen we aan datagedreven werken en hoe implementeren we het in de organisatie?

Na een inleiding van Marjan, waarin zij in gaat op de waarde van Data en Technologie voor gemeenten, de veranderingen die er komen gaan, en wat de benodigdheden zijn, gaan we aan de slag in twee workshoprondes. Thema’s van deze workshops zijn datagedreven dienstverlening, datagedreven beleidsontwikkeling, monitoring, en Smart Cities.

Ook leren hoe je begint met het werken met data en hoe je ICT in kan zetten om je bedrijfsvoering te verbeteren? Schrijf je in, en kom op 11 oktober naar het seminar ‘De datagedreven gemeente: zó begin je!’ in Vonk360 te Veenendaal!

Programma en aanmelden
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek