Menu

Symposium Public Auditing in de Netwerksamenleving

donderdag 14 september 2017 09:00 - donderdag 14 september 2017 16:45
Datum:donderdag 14 september 2017
Tijden:09:00 - 16:45 uur
Locatie:Provinciehuis Utrecht

Ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan organiseert de Kenniskring Auditing Decentrale Overheden (KADO) een Symposium Public Auditing in de Netwerksamenleving.

Het bestuur van KADO nodigt u uit voor dit symposium. Dagvoorzitter Leen Paape – hoogleraar Nyenrode Business Universiteit – leidt u door een actueel en afwisselend programma over de veranderende rol van overheden in de netwerksamenleving en de betekenis daarvan voor de public auditor.

Programma

In het ochtenddeel nemen Martin Schulz (adjunct-directeur NSOB Denktank) en Sandra Tax (directeur Maatschappelijke Ontwikkeling gemeente Zaanstad) u mee langs de verschillende vormen van overheidssturing in de participerende netwerksamenleving. Naast een overheid louter gericht op rechtmatigheid, doelmatigheid en doeltreffendheid manifesteren zich ook een ‘samenwerkende overheid’ (die co-producties aangaat met maatschappelijke partners) en een ‘responsieve overheid’ (die reageert op maatschappelijke initiatieven). Paul Hofstra, directeur van de Rekenkamer Rotterdam, zal vervolgens reflecteren op de gevolgen van deze vormen van overheidssturing voor de rol en positie van de public auditor.

In het middagprogramma kunt u deelnemen aan drie van de zes interactieve workshops. U maakt kennis met onderzoeksmethoden en -vaardigheden, die aansluiten bij de nieuwe realiteit waarin public auditors moeten opereren. Zo verzorgt Edo Roos Lindgreen, hoogleraar Data Science in Auditing, een workshop over ICT en informatienetwerken.

Inschrijven

U kunt zich, liefst vóór 1 augustus, inschrijven via het e-mailadres stichtingkado@outlook.com. In dit document is aangegeven hoe u dit kunt doen. Deelname inclusief lunch en borrel bedraagt € 100,- voor leden van organisaties, die aangesloten zijn bij KADO en € 150,- voor overige deelnemers. Wacht niet te lang, het aantal plaatsen is beperkt. De inschrijvingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Het programma is overigens ook interessant voor controllers, riskmanagers en andere functionarissen die zich bezighouden met de bedrijfsvoering en governance van publieke organisaties. Mogelijk kunt u anderen in uw organisatie informeren over het symposium.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Harold Harleman (tel: 06-2376 2845), Arie Molenkamp (tel: 06-5336 1850) of Jacques van Kempen (070-441 7751).

Wij zien uit naar uw komst en rekenen op een boeiende en leerzame dag. We sluiten het symposium af met een feestelijke netwerkborrel.

Met hartelijke groet,
namens het bestuur van KADO

Harold Harleman
Arie Molenkamp
Jacques van Kempen

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek