Menu

BDO - Smart City – Verantwoord gebruik van data

dinsdag 28 januari 2020 09:00 - dinsdag 28 januari 2020 13:00

Het brede onderwerp ‘Smart City’ staat momenteel volop in de belangstelling, spreekt velen tot de verbeelding en nodigt uit tot het nadenken over creatieve toepassingen van data in de samenleving. Denk aan het ontsluiten van dynamische informatie aan burgers via apps over veiligheid en volksgezondheid; beheer van mobiliteit en energievoorziening; samenwerking met commerciële partijen. Gemeenten moeten zich hierdoor vaak buigen over het gebruik van deze toepassingen en zowel juridische als ethische afwegingen maken. Het belang van deze afwegingen wordt onderstreept door het recentelijk gestart onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens naar DPIA’s in het kader van Smart City initiatieven binnen gemeenten.

Vanuit verschillende perspectieven belichten wij de aspecten en effecten van het gebruik van data, waarmee wij u concrete handvatten willen bieden om verantwoorde keuzes te maken binnen de vele mogelijkheden die ‘Smart City’ met zich meebrengt.
Wij nemen u mee in 'Smart City' en laten zien wat data kan betekenen voor de mens en de samenleving. Met aandacht voor het juridisch en het ethisch perspectief.
U krijgt een beeld van de kansen en bedreigingen en inspiratie om binnen uw organisatie aan de slag te gaan.

De bijeenkomst is bedoeld voor Functionarissen Gegevensbescherming (FG’s/DPO’s), Privacy Officers en informatiebeveiligingsfunctionarissen (CISO’s en ISO’s) die werkzaam zijn in gemeenten of andere lokale overheden. De bijeenkomst is ook interessant voor mensen die beleidsmatig met dit thema bezig zijn.

Locatie: Gemeente Schiedam

Meer informatie vind je op www.evenementenbdo.nl
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek